بشنو از نی ـ میترا عربیان: روز آدینه 22 مهر ماه 1390 به همت انجمن مثنوی پژوهان ایران بزرگداشت حافظ برگزار شد.
در این نشست که در محل اصلی نشستهای انجمن واقع در سالن اجتماعات بانک کارآفرین برگزار شد پس از شرح مثنوی توسط دبیر انجمن جناب آقای عربیان که از بیت 2600 دفتر سوم مثنوی مورد بحث و بررسی قرار گرفت از استاد گرانقدر جناب آقای دکتر سید مهدی نوریان برای سخنرانی دعوت شد. عنوان سخنرانی ایشان" چگونه دیوان حافظ را بخوانیم" بود. متن کامل سخنرانی ایشان در پایان این نوشته آمده است. پس
از سخنرانی دکتر نوریان که با استقبال کم نظیر و با شکوه اعضای انجمن،فرزانگان و هنرمندان اصفهان برگزار شد گروه موسیقی به اجرای برنامه
پرداختند.
دکتر علی اکبر توسلی پزشک عالیقدر قلب اصفهان که او را بنام پزشک ادیبان و ادیب پزشکان می شناسیم در این نشست شرکت نموده و برای اهدای شاخه گل و گلدان مینا و سپاس از سخنرانی تأثیر گذار دکتر نوریان به جایگاه آمده و پیرو سخنرانی دکتر نوریان پیرامون درست خوانی اشعار حافظ نکاتی را گوشزد کرده و به برنامه بزرگداشت مولوی که دو هفته پیش در روز آدینه 8 مهرماه در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد تقریری داشتند.
شایان ذکر است انجمن مثنوی پژوهان ایران از جشنواره پیشکسوتان، نخبگان و چهره های شایسته صنعت، معدن و هنر استان اصفهان که چهارشنبه شب گذشته 20 مهر ماه به همت کانون مدیران ماشین ساز و صنایع فلزی اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، یاد کرده و از آقای مهندس مجتبی توسلی یار گرانقدر انجمن که در آن جشنواره به عنوان یکی از هفت نفر از نخبگان صنعت معرفی شدند تجلیل نمود. در این تجلیل از دکتر فضل اله صلواتی چهره شاخص فرهنگی اصفهان که در بزرگداشت حافظ حضور داشتند دعوت شد تا برای اهدای لوح مینا و شاخه گلی به رسم سپاس از این عضو افتخار آفرین انجمن قدردانی شود.
در پایان برنامه از استاد پیام فرجاد که نمونه هایی از آثار معرق را در برنامه مذکور به نمایش گذاشته بود تجلیل و سبک جدید ایشان در رشته معرق بنام" معرق نقش برجسته" به حضار معرفی شد.
متن سخنرانی دکتر سید مهدی نوریان در روز بزرگداشت حافظ
شعر حافظ همه بیت الغزل معرفت است
دکتر سید مهدی نوریان به مناسبت بزرگداشت حافظ پیرامون «چگونه خواندن اشعار حافظ» ایراد سخن کرده و به 4 نکته اساسی اشاره کرد که عبارتند از:
یار دلدار من ار قلب بدینسان شکند/ ببرد زود به جانداری خود پادشهش
گر بود عمر به میخانه روم بار دگر/ به جز از خدمت رندان نکنم کار دگر
گر بود عمر و به میخانه رسم بار دگر/ به جز از خدمت رندان نکنم کار دگر
زنده رود و باغِ کاران یاد باد
ای گدایان خرابات خدا یار شماست/ چشم اِنعام مدارید به اَنعامی چند
بشنو، این نی چون شکایت می کند/ از جداییها حکایت می کند
کز نیستان تا مرا ببریده اند/ در نفیرم مرد و زن نالیده اند
خیز و در کاسه زر آب طربناک انداز/ پیشتر زانکه شود کاسه سر خاک، انداز